Nyitvatartásunk:
Hétfő: 14.00.-17.00.
K-P: 9:00.- 17:00.
Ebédszünet: 12.00.-14.00.


Tel: 06 (62) 209-519


6800 Hódmezővásárhely
Petőfi S út 19,
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2019. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Látogató számláló
0
0
2
6
3
1
0
Termék részletek


Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000g

Tejmentes
Gluténmentes
Tojásmentes
Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000g
1 990 Ft

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.

  • SÓ NÉLKÜL!

    Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.

    Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

    A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.

    Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, piskóta, nokedli stb.)

    Összetevők:  Hajdinaliszt (53%), tápióka keményítő, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

    Átlagos tápérték 100g termékben 100g kész kenyérben*
    Energia 1406 kJ (333 kcal) 775 kJ (183 kcal)
    Zsír: 1,5 g 1,0 g
     – amelyből telített zsírsavak 0,4 g 0,2 g
    Szénhidrát: 64 g 35 g
     – amelyből cukrok (1) 1,2 g 0,8 g
    Rost 14 g 7,6 g
    Fehérje 8,7 g 4,7 g
    0 g 0,8 g
    (1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
    Az adatok tájékoztató jellegűek!
    * A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

     

    A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!

    Ropogós héjú illatos házi cipó recept

    Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

    ·   270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

    ·   3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

    ·   40 g frissen facsart 100%-os citromlé

    ·   300 g langyos víz

    ·   ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

    Elkészítés:

    A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).

    5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).

    1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

    Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.

    Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

    FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 

    Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
    1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
    2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
    3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

     

    NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL:
      • Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!!
      • Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé!  Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele. Pont ennyit tegyetek!
        Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adott hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet! 
      • Az eltarthatóságáról pedig annyit, hogy nyáron kb. 4 napig áll el szobahőmérsékleten, aki tovább szeretné tárolni az hűtőbe tartsa, vagy fagyassza le (megsütve, felszeletelve). 
      • Akinek gyengébb sütője van, és végképp úgy érzi nem sül át benne a fél kg-os mindenmentes kenyér, az formázzon belőle kiflit, vagy zsemlét, gyökérkenyeret a visszajelzések szerint ez még a leggyengébb gázsütőben is tökéletesen megsül. 
      • Kenyérsütőgépben sajnos nem készíthető el!
      • Ízlés szerint tovább fűszerezhető, pl. szárított vöröshagymával, fokhagymával, magokkal, kenyér fűszerkeverékkel!
  • Cikkszám
    safihazkenyer
    Státusz
    Tejmentes    Gluténmentes    Tojásmentes    
    Tömeg
    1 kg/db